Sitemap    
 

Om Strandby

Havnen er livsnerven, hvor der altid er noget at se på. Havnen blev bygget i 1896 og er siden blevet udvidet adskillige gange og er i dag en betydningsfuld fiskerihavn med mange hjemmehørende kuttere og blandt landets største, hvad angår landing af levende rødspætter. Fisken har været med til at gøre Frederikshavn kommune kendt, og alle der opholder sig i området, bør smage de friskfangede fisk, som kan købes på havnen i Strandby.
På fiskeauktionen køber fiskehandlere og eksportørerne de frisk fangede fisk, og det er i sig selv en oplevelse at opleve en sådan en auktion, men pas på med pludselige bevægelser under auktionen, med mindre man ønsker at blive ejer af et stort parti fisk.
Om sommeren er havnen åben for lystsejlere, som ligger i det inderste bassin tæt op af byens forretninger, hvor man i ro og mag kan gøre alle sine indkøb. Byen er ikke større (ca. 3000 indbyggere) end man let kan spadsere gennem den på både kryds og tværs, og selv om man ikke bliver budt de helt store arkitektoniske oplevelser, er Strandbys to moderne kirker meget interessante at se. I den gamle bydel med de smalle og snørklede veje kan man rigtig mærke lillebyens hygge og gamle fiskermiljø, hvor man stadig kan se folk tørre fisk og rede garn, som man har gjort det i en menneskealder i Strandby.
Ved begge sider af havnen findes nogle af Nordjyllands bedste sandstrande, hvor badelivet florerer i rigt mål om sommeren og her er der altid plads på stranden og sandklitterne. Om sommeren er der flere aktiviteter i byen, blandt andet havnefester, heste og kræmmermarked og meget andet, kort sagt et godt sted at besøge - en god ankerplads.
 
 
 
 
 
 
 
strandby.info | Jernbanevej 22-28, 9970 Strandby - Danmark | Tlf.: 98482888